top of page

reparatii instalatii electrice

BRANSAMENTE ELECTRICE

  Firma de Bransamente Electrice din Bucuresti -

ELECTRICIAN 24 H, va pune la dispozitie, urmatoarele servicii :

    -Racordare la reteaua electrica consumatori CASNICI 

    -Racordare la reteaua electrica a consumatorilor INDUSTRIALI

    -Racordare la reteaua electrica de INTERES PUBLIC

    Ne bucuram de 8 ani de experienta in domeniul bransamentelor electrice de medie sau joasa tensiune.

reparatii instalatii electrice

​

   REALIZAREA BRANSAMENTELOR SUBTERANE

​

    Bransamentele electrice subterane  se executa în special în zone urbane clădite ÅŸi sistematizate, unde reÅ£eaua aeriană ÅŸi implicit branÅŸamentele aeriene nu sunt indicate.

Trebuie avute insa în vedere cateva conditii tehnice la proiectarea unui bransament electric subteran, cum ar fi:

traseul cablurilor - se alege cel mai scurt traseu, in functie de reteaua existenta, asigurandu-se totodata accesul pentru lucrarile de reparatii ulterioare;

razele de curbură ale cablurilor dintr-un bransament subteran,  trebuie să aibă valorile minime exprimate prin diametrul exterior al cablului;

distantele fata de alte cabluri existente- trebuie să fie respectate distanÅ£ele prescrise de reglementările în vigoare;

distantele fata de conductele subterane - trebuie să fie respectate distanÅ£ele minime în plan orizontal; la intersecÅ£ia cu conducte pozate la adâncimi mai mari de 1 m, cablul de branÅŸament va supratraversa conductele.

la intrarea în clădiri - se poate reduce adâncimea acelui  bransament subteran, pe porÅ£iuni scurte (sub 5m).

la subtraversarea drumurilor ÅŸi la intrarea în clădiri, cablurile vor fi protejate cu tuburi de PVC cu un diametru interior egal 1,5 x diametrul exterior al cablului.

subtraversarea străzilor din localităţi se va efectua prin montarea cablului de bransament într-un tub de protecÅ£ie din PVC, a cărei lungime va depăşi cu 1m limita bordurii;

-  la intersecÅ£ia unui cablu de branÅŸament electric cu reÅ£elele de cabluri deja existente, se va avea în vedere păstrarea unei distanÅ£e de protecÅ£ie pe verticală. De regulă, cablul de bransament electric va supratraversa cablul cu tensiune mai mare, cu condiÅ£ia menÅ£inerii adâncimilor reglementate;

-  la pozarea cablurilor de branÅŸament pe stâlpii reÅ£elelor electrice aeriene, se va prevedea introducerea cablurilor în tub de protecÅ£ie pe o porÅ£iune de 2m deasupra solului pentru protecÅ£ia împotriva deteriorărilor mecanice; tubul de protecÅ£ie poate fi din PVC sau metalic.

Orice lucrare de acest gen se face numai in urma obtinerii unui aviz tehnic de racordare, si numai de catre un electrician autorizat ANRE.

CONTACTEAZA

REALIZAREA BRANSAMENTELOR AERIENE

​

    Bransamentele electrice aeriene se realizeaza în functie de pozitia si destinatia cladirii care se alimenteaza fata de retea, de înaltimea cladirii si de materialele din care este construita aceasta.
Montajul la cladire este de mai multe feluri:
Bransament direct la cladire – se realizeaza în situatia în care înaltimea redusa permite realizarea gabaritului de

4 m a cablului de bransament la sageata maxima.
Bransament cu suport pe cladire – se realireaza la cladirile care au o înaltime pâna la stresina mai mica de 4 m.
Bransament pozat pe cladire –se realizeaza la cladirile la care locul de montaj al blocului de masura si protectie nu este pe verticala locului de contact al bransamentului cu cladirea.


      RACORDAREA LA RETEA


Bransament la retea cu conductoare izolate torsadate. –pe stâlpul retelei se monteaza o bratara pentru bransament pe stâlp si clema de întindere tip CUIBM. Clemele de racord sunt cleme de derivatie cu dinti tip CDD 45 CN.
- Bransament din retea cu conductoare neizolate – se realizeaza similar cu bransamentul din retea torsadata. Clemele de racord electric sunt cleme de derivatie cu dinti tip CDD 45 CN.
Blocul de masura si protectie este prevazut cu cel putin doua sigilii, unul pe unul din suruburile de stângere al capacului cutiei si unul sub capacul cutiei si unul sub capacul de acces al consumatorului la butoanele întrerupatorului.​

Bransamente electrice aeriene monofazate 

- se executa conform PE 155/92 si 2 RE –FT 35/91.

- se realizeaza din cabluri cu conductoare electrice din cupru cu aluminiu tip ENEL.

- pentru consumatori cu Sa= 6,9 KW (max. 30 A) si care nu au receptoare trifazate, se realizeaza bransamente monofazate.

bottom of page